Akce Den s hrdiny

V pátek, 21. 6. 2024, se žáci 8. a 9. ročníku zúčastnili prezentační akce Armády České republiky, složek Integrovaného záchranného systému Moravskoslezského kraje a dalších partnerů pod názvem „Den s hrdiny.“ Akce se uskutečnila v areálu Muzea nákladních vozidel Tatra, Kopřivnice.

Programu jsme se zúčastnili od 08:30 do 13:15 hod. Skládal se z prezentace Armády České republiky, Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru MSK, Zdravotnické záchranné služby MSK, Českého červeného kříže, Vězeňské služby, Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj. Partnerem akce bylo také Rádio Čas, VŠB – Technická univerzita Ostrava, VOP CZ, Slezské zemské muzeum Opava a Československá obec legionářská. Mimo jiné vystoupil i klaun Hopsalín, Míša Růžičková a účastníci akce měli možnost zdarma navštívit i Muzeum nákladních a osobních vozidel Tatra, zahrát si celou řadu her anebo si zastřílet na střelnici.

Ornela a Stefánie se zapojili do náročné soutěže, museli absolvovat celkem 11 stanovišť, na kterých museli plnit stanovené úkoly. Po jejich úspěšném absolvování vhodili svůj soutěžní lístek do losovacího osudí. Jaké bylo naše překvapení, když ve 12:00 hodin se z reproduktorů ozvalo: …“na druhém místě se umístilo družstvo ZŠ Jarošova Havířov“ … Děvčata získala tři věcné ceny a všichni deváťáci jim šli popřát na pódium.

Počasí nám přálo, cesta vlakem nám rychle uběhla a akce byla velmi zdařilá. Byli jsme rádi, že jsme se mohli takovéto akce zúčastnit. Musím pochválit všechny naše žáky a paní třídní učitelku 8. ročníku – Mgr. Marii Febrovou, která mi s řadou organizačních věcí pomohla a tohoto výletu se s námi zúčastnila.

Text a foto: Petr Ogrocki, třídní učitel 9. ročníku